Berndtssons trafikskola i Ängelholm

Med kunnandet som digital dragningskraft

Identitet_dots_d4

Uppdraget: Att förbättra onlinenärvaron för Berndtssons Trafikskola i Ängelholm genom att sökmotoroptimera innehållet på deras webbplats.

identitet_dub_line
Skärmavbild 2023-11-28 kl. 13.36.44

Utmaning

FÖR ATT KUNNA KONKURRERA MOT ANDRA SAJTER I STADEN behövde Berndtssons Trafikskola i Ängelholm förbättra sin organiska närvaro online. Många blivande körkortstagare går till trafikskolornas webbplatser som en första naturliga kontaktyta med utbildaren, och därför är det viktigt att vara den skola som flest hittar först.

identitet_dub_line

Lösning

NYCKELN TILL ATT SYNAS ONLINE är att erbjuda ett innehåll som besökarna faktiskt vill ha. Med vår hjälp har Berndtssons Trafikskola lanserat en egen kunskapsbank – Berndtssons Akademi – där de besvarar relevanta trafik- och trafikutbildningsfrågor, gärna med lokal förankring. På så vis fungerar webbplatsen som mer än bara ett skyltfönster; den har även blivit en värdefull informationskälla för nyfikna blivande körkortstagare.

3622
369

Resultat

TACK VARE ETT RELEVANT OCH LEVANDE INNEHÅLL har Berndtssons profilerat sig som en expert på trafikfrågor och trafikutbildning. Kännedomen om varumärket har ökat och tröskeln för nya elever att skriva in sig på skolan har blivit lägre.

Det här uppdraget är ett bra exempel på hur det lönar sig att ha en webbplats som ger besökarna ett innehåll som de vill ha:

  • Mellan november 2019 och januari 2024 ökade det organiska trafikvärdet från 490 SEK/månad till 2 376 SEK/månad.
  • Under samma period gick sajten från att ranka på 21 sökord till 191 sökord, med 24 stycken sökord i position 1-3.
  • Den genomsnittliga organiska trafiken gick från 222 i månaden till 598 besökare i månaden.
  • Under 2024 hade sajten 82 hänvisande domäner, att jämföra med 27 i början av 2019.