Så gjorde vi
Med hjälp av en smidig teknisk lösning, två kameror och professionell ljudupptagning kunde vi se till att seminariet istället hölls på webben som ett webbinarium och den tilltänkta publiken nåddes av budskapet. Med mentometer-lösning och livechatt knöts tittarna till att aktivt delta och påverka innehållet.
Resultat!
– Jag vill också ha det som kommer in! utbrast föreläsaren i en paus. Föreläsaren såväl som arrangören såg samma sak; deltagarna var mycket aktiva.
Att sätta sig in i den tekniska biten av webbinariet gick mycket smidigt för deltagarna och efter en kort genomgång innan sändning kunde de enkelt interagera med föreläsarna under seminariets gång.
Att hålla seminariet som ett webbinarium innebar att:
- vi fick ungefär lika många deltagare i webbinariet som från början var inbjudna till seminariet
- deltagarna deltog aktivt i mötet i mycket hög grad. Under ett webbinarium upplever många att det är enklare att vara aktiv än under ett seminarium. Man slipper känslan av att allas blickar vänds mot en. Under webbinariet strömmade frågor, synpunkter och inspel in. Åsikter som annars aldrig blivit kända
- allt spelades in och interaktionen sparades så att alla inblandade kunde ta del av den i efterhand.


Slutkontentan:
Arrangören, föreläsare och paneldeltagare blev mycket nöjda, inte minst med all den information de lyckades samla in. I efterhand kändes det viktigt och bra att vi kunde bidra till att planerna fullföljdes och seminariet hölls, samtidigt som vi kunde ge det en extra dimension.
Kostnaden då?
Arrangören beskrev det så här:
– I och med att vi ändå tänkt filma så blev merkostnaden för det här motsvarande vad vi annars fått lägga på fika.
Vill du veta exakt vad det skulle innebära att göra ert seminarium till ett webbinarium?